Fakta om Island

Vi älskar Island och allt vad denna ö har att erbjuda. Här har vi samlat all nödvändig men också rolig fakta om Island.

Velkomin á Íslandi

Rolig fakta om Island

Här har vi samlat en mängd olika fakta om Island, både rolig och intressant fakta. Vi tipsar även om saker som kan vara bra att veta. Här klargör vi vad Island är känt för.

En vulkanö med spännande natur

Island är en vulkanö på 103 000 km2, ungefär två och en halv gånger så stort som Danmark. Landskapet på Island består till största del av stora lavafält och glaciärer, och därför bor mer än hälften av Islands invånare i huvudstaden, Reykjavik.

Korv –omåttligt populär mat

Att äta korv är väldigt populärt bland isländarna men även hos turisterna som besöker landet. Du kan hitta korvkiosker mer eller mindre i varje stad på Island. Vill du kanske veta vad korv heter på isländska? Korv heter pylsa.

Ingen McDonalds

Det är faktiskt sant. Den sista restaurangen av kedjan McDonalds stängdes ner år 2009. Men oroa dig inte, det finns mängder med andra bra restauranger i olika prisklasser på Island.

Språk

Isländska är det inhemska och officiella språket. Kan du några isländska fraser? Annars rekommenderar vi att du tar en kik på sidan för isländska fraser. Plugga några glosor inför resan och överraska.

Islands landskap

Island är känt för sitt fantastiska landskap. När du besöker ön kommer du att märka att landskapet på Island är väldigt omväxlande, men ack så vackert. När du reser med bil på Island kommer du att färdas över marker som betas av bland annat får, och vägarna går via träsk, sten- och sandöknar, stora lavafält, lavar och kala klippor. Du kommer att bli helt mållös av det vackra landskapet.

Vi hoppas att du nu har fått både intressant och rolig fakta om Island och är nu än mer intresserad av att besöka detta fantastiska land.

DesignBy