Packa resväska: Tips

Börjar resan till Island närma sig? Det finns mängder av bra tips att känna till inför flygresan som både underlättar och gör det mer bekvämt för dig. Här kan du ta del av våra bästa tips när det kommer till resväskor och packning inför flygresan.

Packa rätt med våra packningstips

Packa rätt och ta dig enkelt fram när du är på resande fot på Island. Här ger vi dig våra bästa packningstips så att du har koll på vad du bör tänka på för att packa rätt inför din flygresa.

1. Läs på om regler och villkor för packning

Mått, regler och villkor för resväska och handbagage varierar beroende på vilket flygbolag du valt att flyga med. På pickpack.se kan du läsa mer om olika regler för handbagage från 80 olika flygbolag.

2. Strukturera upp packningen

Att strukturerar upp din packning är A och O för att du på enklast möjliga sätt ska kunna packa rätt. Strukturera enkelt upp din packning genom att placera ut den på golvet bredvid din resväska eller på sängen. Börja sedan med att packa ner det tyngsta längs med kanterna där hjulen är placerade och det lättare längs med kanterna uppe vid handtaget. Detta för att göra din resväska så stabil som möjligt. Om resväskan dessutom följer med in på flyget kan det vara smart att packa sådant som du kan vilja komma åt under flygresans tur, lättillgängligt.

Missa inte heller den så viktiga checklistan som hjälper dig att få med allt på resan. Du kan enkelt bocka av i checklistan efter varje sak du packar ner i din väska. Läs mer om saker att packa inför resan till Island.

3. Utnyttja alla utrymmen

Många utrymmen i resväskan utnyttjas inte till fullo. Bland annat förekommer det alltid olika packfodral och packfickor på resväskor där man smart kan förvara olika typer av reseprylar. Du missar väl inte heller att packa ner saker i tomrummet i dina skor? Detta är den optimala platsen för att effektivisera utrymmet i din resväska och kanske packa med extra strumpor och underkläder?

4. Rulla kläderna

Ett av de mer klassiska tipsen är att rulla dina kläder innan du packar ner dem i resväskan. Dels för att spara plats, dels för att minska risken för att dina kläder ska bli skrynkliga.

5. Packa det viktigaste i handbagaget

Packa det allra viktigaste du ska ha med dig direkt i handbagaget. Detta för att du hela tiden ska kunna ha koll på det mest värdefulla som du inte klarar dig utan på resan. I handbagaget bör du exempelvis packa ned pass, pengar, eventuella mediciner (med intyg om så krävs) och kanske en extra tjocktröja eller dylikt. Detta om din resväska mot förmodan inte skulle dyka upp så att du klarar dig ett par dagar innan du får din packning.

6. Väg din packning

Undvik övervikt och höga extrakostnader för att köpa till bagageutrymme genom att väga din packning innan du åker till flygplatsen. Flyger du med Icelandair till Island? Läs då mer om deras regler och villkor för vikt på bagage och resväskor på icelandair.com.

Känner du att du saknar något för din flygresa och för möjligheten att packa rätt? På Pickpack hittar du väskor och reseprylar som passar alla tänkbara resplaner och som gör din resa både enkel, smidig och bekväm.

Gör flygresan bekväm

Vi alla vet hur bökigt och obekvämt det kan vara att flyga. Oavsett om det är en lång eller kortare flygning vill man göra det så bekvämt som möjligt. Det gör man på bästa sätt med olika flygprylar ämnade för din komfort.

Ta del av härliga flygtillbehör som får dig att vilja flytta in i flygplanet. På pickpack.se hittar du allt från nack- och resekudde till sovmask, sovtäcke och resefilt.

Vilken resväska ska man köpa?

Är du i behov av en ny resväska inför din resa? Det finns oändligt många resväskor att köpa på nätet. Men vilken resväska ska man egentligen ha? En bred fråga som på rak arm är svår att svara på.

När du flyger till Island kan det i många fall vara så att du ska bära med dig din packning på de flesta ställen du ska besöka. Redan där vet du då att du vill ha en lätt och smidig resväska. En annan fråga som är av intresse är: Hur länge ska du vara borta?

Börja med att ta del av våra tips på olika typer av resväskor för att hitta den resväska som passar dig och din resplan bäst.

Ryggsäck med hjul

Ryggsäck med hjul är i vår mening den bästa typen av resväska för din resa till Island. Med denna typ av resväska kommer du kunna resa lätt och smidigt, samtidigt som du kommer kunna ha med dig den vart du än befinner dig på Island.

Pickpack

Spana in ett brett utbud av resväskor med hjul hos Pickpack som har något för alla smaker. Här hittar du prisvärda ryggsäckar med hjul som gör att du kan resa flexibelt med en multifunktionsväska.

Samsonite

Den populära väsktillverkaren Samsonite grundades år 1910 och har sedan dess tillverkat resväskor av högsta kvalitet, ämnade att hålla länge och att möta resenärernas behov världen över.

Hårda resväskor

Föredrar du den mer klassiska och slitstarka resväskan i old school-modell och material? Då är det en hård resväska du ska leta efter. Hårda resväskor är slitstarka och kan ta emot smällar likt ingen annan resväska. Vill du ha en stor, stark och tålig resväska?

Accent

Hos Accent hittar du ett stort sortiment av hårda, snygga och stilrena resväskor. Besök Accent och klicka smidigt och enkelt hem den hårda resväska som faller dig bäst i smaken.

Resväskor.se

Resväskor.se är nätbutiken som passar perfekt för dig som älskar att resa. Här kan du ta del av hårda resväskor i alla tänkbara storlekar och former. Spana in deras sortiment för att ta del av resväskor i hög kvalité.

Mjuka resväskor

Fördelen med mjuka resväskor är dess förmåga att fyllas till bristningsgräns, samtidigt som det inte brukar vara några som helst problem att tryck in dem i trängre utrymmen för förvaring. En mjuk resväska är lätt, flexibel och samtidigt slitstark – En perfekt väska att resa med helt enkelt.

Pickpack.se

Du hittar mängder av mjuka resväskor på pickpack.se – En sida byggd av entusiastiska resenärer med tusentals mil av resor i bagaget. På Pickpack vet de precis vad man vill ha när det kommer till mjuka resväskor.

Väskan.com

Vill du ytterligare bredda sökområdet för mjuka resväskor? Spana in väskan.com som är den äldsta väskbutikskedjan i Sverige med ett stort utbud av mjuka resväskor.

Kabinväska

Letar du efter en mindre typ av resväska? Då är en kabinväska det mest optimala för dig. Den smidiga kabinväskan passar perfekt för en weekendresa till Island och är enkel att ha med sig och förvara – vart du än befinner dig. Kabinväskor är dessutom anpassade för just flygkabiner och tillverkade för att bära ombord på flygplanet. Ett smidigt alternativ som vanligtvis är billigare än en större resväska.

Rusta

Rusta kan du komma över billigare kabinväskor som gör din weekendresa perfekt! I Rustas sortiment av kabinväskor kommer du garanterat hitta något som passar just dig.

Cavalet

Kabinväskorna från Cavalet har alla en genomtänkt design och är både lätta och slitstarka. Här kan du bläddra bland ett brett utbud av både hårda och mjuka kabinväskor.

Resväskor – Bäst i test

För att få ytterligare hjälp på vägen när det kommer till ditt mål om att köpa resväska bör du spana in marknadens alla ”bäst-i-test”-tester. Här nedan listar vi några tester av resväskor som vi tycker är extra bra:

Bäst-i-test.se – Ett test av mjuka och hårda resväskor för att kora bästa resväskan 2020.

Vagabond.se – Ett test av 10 olika resväskor där hela 4 av 10 får underkänt. Här listas även budgetfynd.

Test.se – Ett test av 45 olika resväskor för alla tänkbara typer av resor.

Expressen.se – Ett test av resväskor med fokus på vikt, väskinredning samt hållbarhet.

DesignBy