Resa till Island

Att resa och spendera en weekend eller en längre semester på Island står högt på mångas bucket lists och resedrömmar. Vi är din samlingsplats för att veta var man ska bo på Island och vad man ska tänka på innan man reser och tips på en bra packlista. Till Island kan man enkelt ta en weekendresa, paketresa eller gruppresa.

Bra saker att veta innan du reser till Island

Vår lista på bra saker att ha koll på innan du besöker Island.

Resa till Island med barn

Att resa till Island med barn är receptet på en fantastisk semester. Island är synonymt med naturupplevelser och har du barn som har myror i benen är just Islands landskap och natur perfekt. Island erbjuder fantastiska sagor, häftiga vulkaner och källor, och mysiga islandshästar. Island är ett resmål för alla och garanterat för familjer med barn.

Hemförsäkring med reseskydd

Inför din Islandsresa vill du se till att du har en försäkring med reseskydd, likt den du kan få från bland annat WaterCircles Många hemförsäkringar innehåller reseskydd, men det kan skilja sig mellan olika försäkringsbolag. Se därför till att din hemförsäkring innehåller en reseförsäkring.

​ I WaterCircles hemförsäkring får du till exempel ett skydd som gäller både dig och din familj var i världen ni än befinner er och ger ersättning för bland annat transporter, läkarvård och andra merkostnader under 45 dagar. Det är också möjligt att addera ett resetillägg som ersätter kostnader som uppstår om du skulle behöva ställa in resan eller tvingas avbryta den i förtid. En resa till Island kostar betydligt mer än den till Danmark, chansa därför inte på att du ska ha flyt.

Om olyckan skulle vara framme när du befinner dig på Island ska du ringa den lokala larmcentralen på 112 eller kontakta SOS International.

Flyg och hotell

Att hitta flyg och hotell till Islandsresan är inte svårt. Idag finns det mängder av resebolag och researrangörer som har Island som resmål. Det finns massvis med flyg och hotell för er som letar gruppresor, paketresor eller weekendresor till Island.

Flygtid Göteborg & Stockholm

Du kanske ställer dig frågan ”Hur lång tid tar det att flyga till Island?” Den frågan kan vi svara på och det tar inte alls lång tid att flyga dit. Flyger du från Göteborg är flygtiden ungefär 3h timmar och flyger du till Island från Stockholm tar det ungefär 3h och 20min. Island är helt enkelt ett perfekt resmål för en weekendresa.

Hitta flyg

Du kan enkelt hitta flyg och hotell till Island via

Topp 4 hotell på Island

Boende och hotell på Island varierar stort men här har vi listat de 4 bästa hotellen på Island i olika prisnivåer.

Lyxhotell

Alda Hotel Reykjavik

Ligger i hjärtat av huvudstaden Reykjavik. Rummen håller hög klass och personalen är väldigt professionella.

Blue Lagoon Hotel Clinic

Ett fantastiskt spa-hotell som ligger väldigt nära en av Islands största sevärdheter Blå lagunen. Hotellet har fått flera utmärkelser.

Mellanklass

Hotel Laxnes

Ligger intill havet i Mossfellsbaer. Ett fantastikt hotell på Island för de som vill ha nära till härlig natur.

Budget

Brimnes Hotel & Cabins

Hotell som även erbjuder stugor att hyra. Ligger vid vattnet i Olafsgjordur i ett förtrollande naturområde.

Islands varierande klimat

Islands klimat och väder är ganska milt tack vare Golfströmmen. Dock ändrar vädret sig snabbt, och det ställer krav på turisternas klädval. De som är från Island brukar säga "Tycker du inte om vädret, så vänta bara i 15 minuter".

4 saker att packa inför resan

Här tipsar vi om 4 saker som du borde packa ner i resväskan om du ska besöka Island.

1. Kläder

Ska du resa till Island under oktober, november och december är det bra om man packar ner lätta fleeceplagg och varma regntäta ytterkläder och kraftiga skor, gärna vattentäta vandringsskor.

2. Badkläder

Som turist är det väldigt troligt att det görs besök till någon av Islands varma källor eller badhus. Glöm inte att packa ner badkläder! Vi lovar, du kommer att vilja ta ett dopp i någon av källorna.

3. Vattentät kamera

Island är ett oerhört vackert land med häpnadsväckande natur, du kommer att vilja ta en hel del fotografier. Glöm dock inte att vädret skiftar snabbt, se till att ha en vattentät kamera.

4. Körkort till hyrbil

Glöm inte att ha körkort med dig då det är enklast att ta sig runt på Island med hyrbil.

Det finns flera saker du bör tänka på innan du ger dig av till flygplatsen. Ta även del av våra bästa tips på packning och resväskor.

När ska man åka till Island

Island är vackert året om och har ett milt klimat och när man ska åka beror lite på vad man är ute efter på sin semesterresa. Vi förespråkar att man ska åka till Island under sommarmånaderna när snitt temperaturen ligger på 13–15 grader, men som ofta stiger till över 20 grader i landets mittersta delar. Dagarna är även långa och härliga under sommaren.

DesignBy