Aktiviteter & sevärdheter på Island

Åker du till Island kommer du inte bli besviken på utbudet av häftiga sevärdheter och aktiviteter.

Topp 6 sevärdheter och aktiviteter

Här har vi listat Islands topp 6 bästa sevärdheter, utflykter och aktiviteter. På Island finns det massor av saker att göra och se.

• Islandshästar och ridning

Att rida på islandshästar är perfekt för trötta vandringsfötter. Islandshästen är liten och lugn och väldigt omtyckt. På Island finner du massvis av arrangörer som erbjuder hästutflykter, för både nybörjare och duktiga ryttare. Islandshästar är kända för sin gångart – tölt.

Här kan du läsa mer om islandshästar på Island.

• Glaciärvandring

Glaciärvandring innebär en kombination av Islands höjdpunkter, varma källor och glaciärer. Glaciärvandring på Island innebär även fantastiska vandringsleder bland varma källor och i foten av gamla vulkaner som övergår i ett landskap av snö och is. Häpnadsväckande och ett minne för livet!

• Blå Lagunen

Många tar en resa till Island för att besöka Blå Lagunen. Den blå lagunen är den mest kända sevärdheten på ön och åker du till Island ska du bada i källor. Blå Lagunen är ett superhäftigt spa med varma källor som ligger mitt i en lavaöken. Vattnet är varmt, turkost och fullt av mineraler som är bra för ditt välbefinnande.

• Geysir och Strokkur

I Haukadalur ligger Geysir, en varm sprutande källa som har utbrott väldigt sällan. Dock bubblar all mark runt Haukadalur av varma källor och gejsrar. Om du tar dig en bit från den berömda gejsern hittar du Strokkur. Strokkur är en gejser som skjuter upp en ca 25 meter hög vattenpelare var femte minut.

• Gullforss

Välkommen till Islands största vattenfall, Gullforss. Detta är en sevärdhet du inte heller vill missa. Här kan du vandra på kanten längs med vattenfallet. Du kommer att höra vattenfallets dån redan på parkeringen. Gullforss hittar du ca 1 mil från Geysir.

• Reykjavik

Det finns massor av saker att göra i Reykjavik. Våra bästa tips på vad som finns att göra i Reykjavik är att åka på valsafari, uppleva nattlivet och besöka mängder av restauranger. Besöker du huvudstaden måste du helt enkelt uppleva Reykjavik på natten.

DesignBy